Saradnik Klintonove dobio imunitet u kontroverzi s mejlovima

Bivši saradnik Hilari Klinton koji je postavio server za kontroverzni privatni mejl koji je koristila dok je bila državna sekretarka, dobio je imunitet u krivičnoj istrazi o ovom slučaju, objavio je "Vašington post".

Ministarstvo pravde dalo je imunitet Brajanu Paljanu, koji je postavio server 2009. godine i koji sada sarađuje sa FBI, naveo je američki dnevnik pozivajući se na neimenovanog policijskog funkcionera, a prenosi AFP.

Paljano, koji je radio za Klintonovu i tokom predsedničke kampanje 2008. godine, pozivao se ranije na ustavno pravo na ćutanje o ovom slučaju, između ostalog, i pred odborom američkog Predstavničkog doma u septembru.

Klintonova, favorit za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u novembru 2016. godine, u utorak je postigla veliki uspeh na unutarstranačkim izborima u 11 država, pobedivši u sedam država i porazivši svog glavnog rivala Bernija Sandersa, uprkos skandalu sa mejlovima koji opterećuje njenu kampanju.

Kada se prošle godine ispostavilo da je koristila privatni server i nezvaničnu adresu za mejlove dok je bila državni sekretar, Republikanci su je optužili za nepravilnost u radu sugerišući da je možda nešto nelegalno prikrivala.

Međutim, Klintonova je tvrdila da nijedan od tih mejlova nije bio poverljiv i pošto su uklonjeni privatni mejlovi dostavila je ostale na 52.000 stranica Stejt dipartmentu.

Stejt department je postepeno te mejlove učinio dostupnim za javnost, a poslednji deo će biti objavljen u ponedeljak.

Skandal sa mejlovima je jedan od većih problema u kampanji Hilari Klinton.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво