Читај ми!

Janukovič spreman da se vrati u Ukrajinu kao predsednik

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, koji je svrgnut s vlasti pre dve godine, "namerava da se vrati u Ukrajinu i biće preduzeti pravni koraci za to", rekao je njegov advokat Vitalij Sergjuk.

Advokat Viktora Janukoviča je za ukrajinski list Glavkom rekao da je procedura za smenu predsednika bila veliko kršenje ukrajinskog ustava, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Janukovič je izabran za predsednika u februaru 2010. godine, a krajem februara 2014. pobegao je iz Kijeva tokom masovnih demonstracija.

Sledećeg dana ukrajinski parlament mu je ukinuo predsednička ovlašćenja.

Advokat Vitalij Sergjuk je rekao da Janukovič nije na međunarodnoj poternici i da može slobodno putovati širom sveta, ali da u Ukrajini postoji opasnost po njegov život i bezbednost.

Janukovič je u jesen 2013. odbio da potpiše važan sporazum o približavanju EU, posle čega su počeli masovni protesti podrške evropskim integracijama u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima.

U sukobima s policijom ubijeno je oko 100 demonstranata, kao i nekoliko policajaca.

Posle svrgavanja, protiv Janukoviča je u Ukrajini otvoreno nekoliko krivičnih slučajeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи