Ofanziva protiv Boko harama, oslobođeno više stotina talaca

Kamerunske i nigerijske snage oslobodile su više stotina talaca koje je držala grupa Boko haram, uključujući devojčice koje su ekstremisti obučavali da postanu bombaši samoubice.

U akciji oslobađanja nigerijskog graničnog grada Kumše, oko 15 kilometara od granice s Kamerunom, ubijeno je i oko 100 ekstremista, rekao je komandant vojske u Kamerunu Jakob Kođi.

Regionalne snage koje čine vojnici Kameruna i Nigerije pokrenule su u decembru ofanzivu na uporišta Boko harama uz granicu.

Pobuna Boko harama, koja je počela pre više od šest godina u Nigeriji, proširila se na Kamerun, Niger i Čad. Ta organizacija je bila bliska Al Kaidi, ali je prošle godine izrazila privrženost Islamskoj državi.

U napadima ektremista Boko haram ubijeno je više od 20.000 ljudi, a 2,8 miliona moralo je da napusti svoje domove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво