Zaharova: Moskva ne podržava Asada već borbu protiv terorizma

Rusija ne podržava režim predsednika Sirije Bašara el Asada, ali deli njegove ciljeve u borbi protiv terorizma, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Mi ne podržavamo režim Asada, ali ga podržavamo u borbi protiv terorizma, podržavamo opoziciju i Kurde koji se bore protiv Islamske države", rekla je Marija Zaharova.

Ona je navela da je reč o tome da se ne može "isporučivati oružje nezakonitim formacijama zaobilazeći Damask, da je velika greška spolja smenjivati režim".

"Međutim, u borbi Damaska i opozicije mi nismo stajali ni na čiju stanu. Štitili smo suverenitet Sirije i međunarodno pravo“, kazala je Zaharova, preneo je Sputnjik.

Po njenim rečima, pokušaji da se sačuva i obori režim spolja - ne vodi ničemu.

"Veštačka tvorevina neće dugo trajati, čuvali je - ne čuvali. Ne može nijedan model ko god da ga podržava ili razbija spolja biti pravi za državu. To je poguban put, a takvih primera ima mnogo", smatra Marija Zaharova.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво