Bombaški napad u Kamerunu, 22 osobe poginule

Najmanje 22 osobe su poginule, a 105 je ranjeno u napadu dvojice bombaša samoubica na pijaci u selu Meme, na severu Kameruna.

Svi ranjeni su prebačeni u bolnicu u obližnjem gradu Tokombere, rekao je guverner regiona Daleki Sever, Midžijava Bakari i istakao da su napadači bili prerušeni u prodavce hrane.

Još dvojica bombaša samoubica pokušala su da izvrše napad na školu u Tokomberu, ali su svoje eksplozive aktivirali na udaljenosti od jednog kilometra od škole nakon što su identifikovani, rekao je učitelj u školi Mamadou Gonit.

Gonit je istakao da niko sem napadača, tom prilikom, nije povređen.

Sumnja se da je za napade odgovorna islamska ekstremistička grupa Boko haram, čije je sedište u Nigeriji, navodi AP.

U napadima Boko Garama, tokom šestogodišnje pobune, ubijeno je više od 20.000 osoba, a raseljeno 2,8 miliona, navode Ujedinjene nacije i Amnesti internešnel.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи