Читај ми!

Medvedev: Svet u dramatičnoj situaciji, opasnost od nove vrste rata

Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko smatra da je glavna opasnost po Evropljane "alternativna Evropa" čiji je lider, kako navodi, Vladimir Putin.

Dmitrij Medvedev navodi da su još žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, kao i da se dogodio kolaps zbog migrantske krize. Odnosi između EU i Rusije su se pokvarili, u Ukrajini je građanski rat, ističe Medvedev.

Kako je rekao ruski premijer, politički kurs NATO-a ostaje neprijateljski i zatvoren prema Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, odsustvo dijaloga između zapadnih zemalja i Rusije, uključujući i globalna pitanja, je abnormalno a problem u komunikaciji priznaju svi – i Rusija i Zapad, prenosi Tas.

Medvedev je takođe rekao da, ukoliko situacija u Siriji i na drugim žarištima ne bude normalizovana, postoji opasnost da terorizam postane "nova vrsta rata" u koji će biti uvučen čitav svet.

Samo redovna saradnja između Rusije i SAD može da vodi ka normalizaciji situacije u Siriji, rekao je Medvedev.

"Pod tim redovna mislim svakodnevna saradnja", dodao je ruski premijer.

Takođe je rekao da nema potrebe bilo koga plašiti kopnenom operacijom u Siriji, prenosi Rojters, navodeći da nije jasno na šta je Medvedev mislio.

Ponovo je odbacio optužbe da ruske vazdušne snage bombarduju civile u Siriji.

"Nema dokaza da bombardujemo civile iako nas svi optužuju da to činimo. Rusija ne pokušava da ostvari neke tajne ciljeve u Siriji. Jednostavno pokušavamo da zaštitimo naše nacionalne interese", rekao je Medvedev dodavši da Moskva želi da spreči ekstremiste da stignu do Rusije.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво