Читај ми!

Davutoglu: Vratićemo istorijski dug braći iz Alepa

Turski premijer Ahmet Davutoglu poručio je da će Ankara vratiti "istorijski dug braći iz Alepa" koja su početkom 20. veka pomogla u odbrani Turske, preneli su turski mediji.

"Vratićemo svoj istorijski dug. Nekada, naša braća iz Alepa su branila naše gradove, a sada ćemo mi braniti istorijski Alepo", rekao je Davutoglu.

Turski premijer je na sastanku svoje Partije za pravdu i razvoj rekao da "cela Turska stoji iza svojih branitelja", prenela je Raša tudej.

Davutoglu je ovo izjavio nekoliko dana nakon što je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da Rusija ima ozbiljnih razloga da sumnja da Turska priprema vojni upad u Siriju.

"Rusko ministarstvo odbrane registruje sve veći broj znakova tajnih priprema turskih oružanih snaga za aktivne akcije na teritoriji Sirije", naveo je Konašenkov u saopštenju.

Dodao je i da Turska "snabdeva teroriste" u sirijskim gradovima Idlib i Alepo "ljudstvom i naoružanjem", navodi RT.

Iz turske vlade je potom saopšteno da Ankara ne planira vojni napad na Siriju i da su priče u Rusiji o takvim akcijama propaganda.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво