Davutoglu: I NATO radari videli upad ruskog aviona

I turski i NATO radari detektovali su da je ruski avion narušio turski vazdušni prostor, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu, opovrgavajući tvrdnje Rusije da je reč o "čistoj propagandi".

Turska je saopštila u subotu da je ruski avion „su-34" narušio njen vazdušni prostor uprkos brojim upozorenjima, ali je Rusija demantovala da je upada bilo, preneo je Rojters.

"Rusija ne može da prikrije narušavanje našeg vazdušnog prostora. Nemoguće je sakriti takav incident kao da se nije dogodio ili izmisliti narušavanje ukoliko se nije desilo", rekao je Davutoglu na konferenciji za novinare u Rijadu.

"Turska apsolutno nema nikakvu nameru da pojačava napetosti sa Rusijom, ali ostajemo osetljivi kada je reč o zaštiti našeg vazdušnog prostora", kazao je Davutoglu.

Portparol ruskog ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov demantovao je ranije da je bilo kakav ruski avion ušao u turski vazdušni prostor i okarakterisao navode Turske kao "čistu propagandu".

U sličnom incidentu u novembru, turska vojska je oborila ruski avion u misiji iznad Sirije, uz obrazloženje da je narušio vazdušni prostor te države, što je dovelo do pogoršanja diplomatskih odnosa dve zemlje, a Moskva je Ankari uvela ekonomske sankcije.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво