Nemačka, zabranjena ekstremno desničarska internet platforma

Vlada Nemačke zabranila je ekstremno desničarsku internet platformu, koju je optužila da širi "rasistički, ksenofobični, antisemitski, homofobni i antiislamski sadržaj", dodajući da su vlasti uhapsile dve osobe.

Nemačke vlasti su saopštile da su dvojica Nemaca, koji su identifikovani kao J. V. i R. K, uhapšena zbog sumnje da su osnovali kriminalnu organizaciju koja širi "rasistički, ksenofobični, antisemitski, homofobni i antiislamski sadržaj", a da troje preostalih osumnjičenih nije uhapšeno.

Zabrana platforme "Altermedia dojčland" predstavlja "jasan signal da vladavina prava ne dozvoljava zločin iz mržnje", rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

Racija je sprovedena u kućama u četiri nemačke savezne države, kao i u severoistočnom španskom gradu Ljoret de Mar.

Kako je navedeno, dve uhapšene osobe bile su administratori sajta "Altermedia" i odgovorni su za njegov sadržaj, koji uključuje zabranjene nacističke slogane, negiranje Holokausta i podsticanje na nasilje protiv stranaca.

Dodaje se da se server nalazi u Rusiji kako bi se onemogućio pristup nemačkim vlastima, a nemački zvaničnici su zatražili od Moskve da ga u narednim danima ugasi.

Nemački bezbednosni zvaničnici su naveli da je ekstremna desnica postala mnogo sposobnija u korišćenju interneta i društvenih mreža u cilju nametanja svoje poruke široj publici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво