Konašenkov: Džihadisti imaju oružje kojim mogu da gađaju sirijske avione

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da teroristi poseduju oružje kojim mogu da gađaju sirijsku avijaciju.

"Vojna oprema koju ekstremisti poseduju, poput ZU-24, omogućava im da gađaju ciljeve udaljene 4.000 metara - posebno tako veliki avion kao što je II-76 vojno-transportne sirijske avijacije“", izjavio je Konaššenkov, prenosi Sputnjik.

Konašenkov je potvrdio da su ovakva gađanja bila zabeležena, između ostalog tokom slanja prve partije rusko sirijskog tereta u grad Deir el Zor.

"Isporuka tereta je veoma rizična. U velikom broju slučajeva izbacivanje tereta se vrši noću i bez otvaranja vatre"“, dodao je general.

Sirijske vlasti su potvrdile da su sve platforme sa humanitarnom pomoći Rusije za Siriju uspešno dostavljene u gradove koje su militanti blokirali, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се