Читај ми!

Iranu 32 milijarde odmrznutih sredstva

Nakon ukidanja sankcija, Iran će dobiti 32 milijarde dolara odmrznutih sredstava u skladu sa sporazumom postignutim sa svetskim silama o iranskom nuklearnom programu, izjavio je direktor iranske centralne banke Valiolah Seif.

Kako ističe Valiolah Seif, 28 milijardi dolara sliće se u centralnu banku, dok će četiri milijarde dolara biti prebačeno u državnu kasu kao deo koji pripada vladinom budžetu, prenosi AFP.

Ta sredstva se mogu koristiti za kupovinu i uvoz robe, a centralna banka planira da ih zadrži "na centralizovanim i bezbednim računima" u inostranstvu, dodao je direktor iranske centralne banke.

Sredstva se odmrzavaju nakon što je Međunarodna agencija za atomsku energiju proteklog vikenda potvrdila da je Iran ispoštovao mere nametnute sporazumom sa globalnim silama koji je u julu postignut u Beču, podseća francuska agencija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи