Читај ми!

Muškarci u mini-suknjama u znak podrške žrtvama iz Kelna

Više stotina muškaraca izašlo je na ulice Amsterdama kako bi izrazili solidarnost sa žrtvama seksualnih napada koji su se dogodili tokom novogodišnje noći u Kelnu i drugim gradovima u Evropi.

Demonstranti su u subotu uveče, uprkos niskim temperaturama u holandskoj prestonici, marširali u mini-suknjama, a pridružile su im se i žene.

Jedan od učesnika protesta je držao transparent na kojem je pisalo "Seksualno zlostavljanje nije problem žene kojoj se to događa".

Organizatori protesta su na Fejsbuku napisali da se često seksualno nasilje nad ženama prikazuje kao ženski problem i da im se poručuje da ne nose kratke suknje.

"Kratke suknje nisu problem. Mi smo zato izmenili uloge i slavimo suknju i slobodu koju ona nosi. Otkrili smo naša muška kolena u znak podrške slobodnom društvu, u kojem žene mogu danju i noću da hodaju ulicama, u kratkoj suknji i usred zime, bez da ih neko uznemirava", istakli su organizatori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво