Rusija naručila 50 aviona Su-35S

Ruske vazduhoplovne snage naručile su 50 lovaca Su-35S od kompanije "Suhoi" krajem decembra prošle godine, rekao je izvor agencije "Tas", a preneo američki portal "Janes" koji se bavi vojskom i odbranom.

Narudžbina je vredna oko 788 miliona dolara a posao bi trebalo da bude realizovan do 2020. godine, naveo je izvor agencije Tas

Kina je već naručila 24 aviona tog tipa, a kompanija se nada da će potpisati ugovor i sa Indonezijom o nabavci 12 aviona.

Celokupan program Su-35S trebalo bi da se isplati nakon što se proizvede ukupno 72 aviona, navodi izvor. Ukoliko se realizuje sporazum sa Indonezijom, trebalo bi da ukupno 134 lovca tog tipa budu isporučena pre 2020.

Navodi se i da su u toku razgovori sa Alžirom o nabavci 12 bombardera Su-32 i da dobro napreduju.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво