Muslimanka isterana s Trampovog skupa

Pokrivena muslimanka Rouz Hamid je isterana s predizbornog skupa republikanskog pretendenta za kandidata na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa zbog protestnog gesta. Američko-islamski savet traži izvinjenje od Trampa.

Rouz Hamid (56) je u trenutku kada je Tramp tokom predizbornog skupa izjavio da su sirijske izbeglice koje beže od rata u svojoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom ID, iz protesta ustala na noge, prenose američki mediji.

Simpatizeri Trampa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente sa njegovim imenom i glasno mu klicali. Jedna osoba je Hamidovoj rekla "ti imašš bombu".

Hamid je u telefonskoj izjavi za Si-En-En, nakon ššto je isterana iz sale, rekla da joj je bilo jako neprijatno i da je bilo zastraššujuće.

Policajac koji je Hamid izveo van sale, izjavio je da mu je pre početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen.

Savet za američko-islamske odnose zatražio je izvinjenje od Donalda Trampa nakon što je muslimanka Rouz Hamid je isterana s njegovog predizbornog skupa zbog protestnog gesta.

Direktor Saveta Nihad Avad je, takođe, pozvao Trampa da se sastane sa liderima američkih muslimana kako bi pomogao da se suzbiju antimuslimanska osećanja koja su izazvana njegovom retorikom kao i drugih republikanskih predsedničkih kandidata, prenosi AP. 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво