Poginuo austrijski političar Jerg Hajder

Šef austrijske ultradesničarske Slobodarske partije Jerg Hajder poginuo je rano jutros u saobraćajnoj nesreći, saopštila je policija u Klagenfurtu.

"Lider Slobodarske partije Jerg Hajder je preminuo od posledica saobraćajne nesreće rano jutros u Klagenfurtu", javila je agencija APA pozivajući se na dežurnog u policiji Frudriha Hrasta.

Prema prvim informacijama 58-godišnji Hajder bio je sam u vozilu i kretao se magistralnim putem južno od Klagenfurta, kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta iz za sada neutvrđenih razloga.

Pre same nesreće, Hajder je preticao drugo vozilo, a žena koja se nalazila u tom automobilu je obavestila policiju o udesu.

Hajder, čije se vozlilo više puta prevrnulo pre nego što je izletelo sa puta, zadobio je teške povrede glave i pluća i preminuo je vrlo brzo posle udesa, saopštila je policija.

Jerg Hajder je bio na funkciji premijera pokrajine Koruška.

Hajder je izazvao veliku pažnju javnosti 2000, kada je njegova tadašnja stranka FP, iz koje je izašao 2005., bila u koalicionoj vladi konzervativca Volfganga Šisela.

Antisemitski govori koje je tada držao Hajder izazvali su diplomatske sankcije evropskih zemalja koje su trajale više meseci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара