Više od 50 žrtava brodoloma

Potonuo brod sa oko 50 imigranata iz Afrike u blizini obale Maroka. Pronađeno telo jednog nastradalog putnika.

Jedan imigrant je spašen sa broda koji je potonuo u utorak, sat i po vremena po isplovljavanju iz marokanske luke Kenitra, za Španiju.

Brod je bio zahvaćen nevremenom, na delu mora kojim obično plove brodovi sa ilegalnim imigrantima iz Afrike, ka evropskom kontinentu.

Vlasti Maroka su poslale helikoptere, u pokušaju da dođu do preživelih putnika, za čiju sudbinu se strahuje.

Još uvek nije utvrđena nacionalnost imigranata koji su pokušali da dođu do Španije, a jedino se zna da su i preživeli i nastradali putnik, marokanski državljani.

Luka Kenitra, 40 kilometara istočno od prestonice Rabat, predstavlja neobičan izbor za isplovljavanje iz Afrike, jer je brod morao da pređe 250 kilometara na opasnom i otvorenom moru, procenjuje Bi-Bi-Si i navodi da brodovi sa ilegalnim imigrantima najčešće isplovljavaju iz luka u regionu podsaharske Afrike.

Nekoliko hiljada Afrikanaca godišnje pokuša da se dokopa Evrope, ali mnogi od njih ne uspeju da prežive opasna putovanja na nepouzdanim brodovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво