Napad na vojni autobus u Tunisu, 14 žrtava, proglašeno vanredno stanje

Najmanje 14 osoba je ubijeno, a 11 je ranjeno u napadu na vojni autobus u kom su se nalazili pripadnici tuniske predsedničke straže, javlja Rojters. U Tunisu uvedeno vanredno stanje. Srpski ambasador Nikola Lukić kaže da među stradalima nema civila.

Izvor iz kabineta predsednika Tunisa potvrdio je da je najmanje 14 osoba poginulo kada su za sada nepoznati napadači digli u vazduh vojni autobus u gradu Tunisu.

Tuniska nacionalna televizija Vatanja navela je da se eksplozija dogodila u aveniji Muhamed Peti u centru tuniske prestonice, prenela je agencija AP. 

Hitna pomoć je na licu mesta, a bezbednosne snage brzo su blokirale područje.

Uzrok eksplozije još nije poznat, navodi britanska agencija.

Nakon eksplozije predsednik Tunisa Bežid Kaid Esebsi uveo je vanredno stanje u zemlji i policijski čas u prestonici Tunisu.

Ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić rekao je Tanjugu da među poginulima nema civila, već su stradali samo predstavnici predsedničke garde.

Lukić je naveo da je zgrada srpskog diplomatskog predstavništva u Tunisu udaljena oko dva kilometra od mesta napada i da se eksplozija nije ni čula.

Napomenuo je da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dve sedmice.

Prema njegovim rečima, srpski državljani koji su u Tunisu, uglavnom su u mešovitim brakovima i stanuju dalje od centra grada.

Tunis je ove godine pretrpeo dva velika napada na svoj turizam. Nepoznati napadač je ubio u junu 38 osoba na plaži, a nešto ranije su teroristi ubili dvadeset i jednog turistu u muzeju "Bardo" u Tunisu. Islamska država je preuzela odgovornost za oba napada.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво