Pariz, od napada uhapšeno skoro 300 osoba

Šef policije Mišel Kado navodi da je od terorističkih napada 13. novembra do danas u regionu Pariza uhapšeno skoro 300 osoba.

Mišel Kado je precizirao da se ukupno 298 osoba nalazi se u zatvoru, dok je 71 osoba u kućnom pritvoru.

Dodao je da je širom regiona, uključujući Pariz, razmešteno 10.200 policajaca i 6.400 vojnika čiji su prioritet stanice, aeroromi, veliki javni prostori, vladine zgrade, ustanove kulture, medijske kompanije i bolnice, prenosi AFP.

"Nivo pretnje ostaje povišen", rekao je Kado, dodavši da se na Internetu objavljuju preteće poruke Islamske države u kojima je Francuska jasna meta.

Kado je naveo da je posle napada zabeležen izvestan broj rasističkih ili antiislamskih ispada, ali je pohvalio uglavnom odgovornu reakciju francuske javnosti.

Tokom dana, đubretar je u kanti za đubre u predgrađu Munruž pronašao prsluk koji bi mogao da bude pojas sa eksplozivom bez detonatora.

Policija trenutno analizira prsluk da bi utvrdila da li je korišćen u napadima u Parizu, prenela je agencija AP, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи