Читај ми!

Izraelski avioni gađali mete Hamasa

Izraelske vazduhoplovne snage ciljale su mete Hamasa u Pojasu Gaze u odgovoru na ranije raketiranje sa te palestinske teritorije, javljaju izraelski mediji.

Raketa ispaljena iz Gaze eksplodirala je na otvorenom području na jugu Izraela, nakon što su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu, a povređenih nije bilo.

U međuvremenu su palestinski izvori saopštili da je jedan devetnaestogodišnji Palestinac ubijen za vreme sukoba s Izraelcima na Zapadnoj obali.

Još jedan Palestinac je poginuo u sukobima kraj granice Pojasa Gaze.

Desetine Palestinaca su tamo bacale kamenice i palile automobilske gume kraj izbegličkog logora Bureidž.

Palestinski predsednik Mahmud Abas zatražio je pomoć od Evropske unije da se smanji kriza s Izraelom, za koju je optužio politiku i akcije izraelske vlade.

Pre početka razgovora sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini u Briselu, Abas je rekao novinarima da je situacija ekstremno ozbiljna, preneo je AP.

"Situacija bi mogla još da se pogorša i od toga strahujem", dodao je Abas.

Palestinski napadi na izraelske civile i pripadnike bezbednosnih snaga postali su skoro svakodnevni.

Za proteklih pet nedelja ubijeno je 10 Izraelaca u tim napadima, uglavnom nožem, dok je najmanje 52 Palestinaca ubijeno izraelskom vatrom, uključujući 30 koje je Izrael okarakterisao kao napadače, dok su ostali poginuli u sukobima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи