Читај ми!

Džihadisti ubili vojnika na tursko-sirijskoj granici

Džihadisti Islamske države sa teritorije Sirije otvorili su vatru na tursku vojsku u pograničnom regionu Kilis i tom prilikom ubili jednog vojnika, a drugog ranili. Turska vojska uzvratila.

Neimenovani turski zvaničnik potvrdio je za Rojters da je jedan vojnik ubijen a drugi ranjen u razmeni vatre turske vojske i džihadista na granici sa Sirijom, prenosi Tanjug.


"Turski vojnici su uzvratili vatru nakon što su pucnji stigli sa sirijske strane granice, iz regiona gde su ekstremisti Islamske države. Sukobi i dalje traju", rekao je on.

Kako javlja televizija NTV, turski tenkovi pete oklopne brigade gađaju položaje Islamske države u Siriji, prenosi AFP. Ova televizija je javila i da je jedan pripadnik IS takođe ubijen.

U međuvremenu, jedan zvaničnik je potvrdio za Rojters da su turski borbeni avioni poleteli ka granici sa Sirijom.

Turska vojska je poslednjih nedelja poslala pojačanje u ovaj region, a turski saveznici u NATO-u već neko vreme su zabrinuti za kontrolu tursko-sirijske granice koja je jednim delom paralelno sa teritorijom pod kontrolom IS u Siriji.

Nedavni bombaški napad na prokurdske aktiviste u Suruču, gradu nedaleko od sirijske granice, kada je poginulo trideset dvoje ljudi, a ranjeno 100, produbio je strahove da bi sirijski konflikt mogao da se prelije na teritoriju Turske, navodi Rojters.

Turska vojska je već pojačala nivo bezbednosti duž nekih delova granice s obzirom na intenziviranje sukoba u Siriji, u kojem učestvuju kurdski borci, džihadisti i sirijska vojska.

Skoro polovina svih oklopnih vozila koja patroliraju po turskoj granici, sada je raspoređena duž granice sa Sirijom, rekao je ranije jedan vladin zvaničnik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво