Читај ми!

Teroristički napad u Tunisu, 37 mrtvih

Najmanje 37 osoba poginulo, a 36 ranjeno u napadu naoružanih ljudi na dva hotela u letovalištu u Tunisu, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje. Jedan napadač likvidiran, drugi umakao. Odgovornost za napad preuzela Islamska država.

01.50 - Islamska država preuzela odgovornost za napad. 

20.40 - Šef britanske diplomatije Filip Hamond veruje da su najmanje pet ubijenih turista bili državljani Ujedinjenog Kraljevstva, ističući da bi taj broj mogao da poraste, prenosi Bi-Bi-Si.

19.10 - Rojters javlja da je broj stradalih porastao na 37.

17.00 - Broj ubijenih porastao na 28, uključujući belgijske, nemačke i britanske turiste, saopštilo tunisko ministarstvo zdravlja. 

16.50 - Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je da je provereno 95 odsto svih srpskih turista i da se za ostale se pretpostavlja da u trenutku napada nisu bili na pomenutoj lokaciji.

16.10 - Jedan od napadača je student, koji od ranije nije bio poznat policiji, navodi AFP.

15.15 - Za sada nema podataka da među žrtvama napada u Susu ima srpskih državljana, kaže za RTS ambasador Srbije u Tunisu.

14.27 - Novi bilans – 27 ubijenih u Susu.

14.20 - Broj žrtava napada u Susu, sa sedam porastao na 19, saopštilo je tunisko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Napadi su se dogodili ispred hotela u mestu Sus, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija u Tunisu, javio je AFP, prenosi Tanjug.

Portparol tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova Muhamed Ali Arui potvrdio je da su snage bezbednosti odmah intervenisale i ubile jednog od dvojice napadača, dok je drugi uspeo da pobegne s lica mesta, prenosi AP.

Rojters navodi da je likvidirani napadač bio naoružan "kalašnjikovom".

Za sada nema podataka o nacionalnosti žrtava, ali su to uglavnom turisti.

Tunis je u stanju povišene pripravnosti od marta kada su islamisti napali muzej Bardo i ubili grupu stranih turista, podseća britanska agencija.

Odgovornost za najnoviji napad za sada još niko nije preuzeo.

Bela kuća osudila je napade u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj, nazivajući ih "gnusnim", izrazila solidarnost i zalaganje za borbu protiv "kuge terorizma" i ponudila potrebnu pomoć.

"Naše misli i molitve su sa žrtvama tih gnusnih napada, sa njihovim voljenima i narodima sve tri zemlje", navodi se u saopštenju administracije američkog predsednika Baraka Obame.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво