Читај ми!

Huti granatirali grad u Saudijskoj Arabiji

Jemenski Huti pobunjenici, koji su na udaru vazdušnih napada arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, granatirali su iz Jemena južni saudijski grad Nadžran, zbog čega su vlasti prekinule letove do njega.

Jemenske plemenske vođe navele su da su šiitski pobunjenici Huti gađali pograničnu oblast oko Nadžrana, u susednoj Saudijskoj Arabiji, i da su u razmeni vatre ubijena dva saudijska civila i oštećene zgrade, prenosi Beta.

U prošlonedeljnim borbama u toj oblasti ubijena su tri saudijska vojnika i desetine pobunjenika.

Saudijske vlasti danas su do daljeg obustavile letove ka toj oblasti.

Koalicija arapskih zemalja predvođenih Saudijskom Arabijom počela je bombardovanje šiitskih Huti pobunjenika i njihovih saveznika u Jemenu 26. marta.

U vazdušnim napadima i kopnenim borbama u Jemenu ubijeno je više stotina ljudi, a najmanje 300.000 je raseljeno. Današnji napad na saudijski grad pokazuje da su Huti, koje podržava Iran, još u stanju da izvode opsežne operacije, i pored vazdušnih napada.

U južnom Jemenu, stanovnici grada Adena naveli su da su Huti napredovali do jedne od većih gradskih čevrti, zbog čega je stotine porodica bilo primorano da pobegne.

Državna televizija El Ekhbarija emitovala je snimke pogođenih zgrada i automobila u Nadžranu, gradu na jugozapadu Saudijske Arabije.

Portparol koalicije rekao je da će ona uraditi sve što je potrebno da se obezbedi granica i da će vazdušne i pomorske snage odgovoriti na adekvatan način.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи