Читај ми!

U izraelskom napadu u Siriji ubijen i iranski general

Šest iranskih vojnika, među kojima i general Muhamed Ali Alahdadi, ubijeni su juče u izraelskom vazdušnom napadu u Siriji. Kako je potvrđeno, ubijeno je i šest članova Hezbolaha, među kojima i sin jednog od bivših lidera te organizacije.

Iranski zvaničnici potvrdili su pogibiju vojnika i generala Muhamed Ali Alahdadija, prenosi Raša tudej.

Izvor blizak libanskom Hezbolahu navodi za AFP da se napad dogodio juče blizu granice Sirije sa Izraelom i da je tom prilikom ubijeno ukupno 12 ljudi, šest članova Hezbolaha i šestoro Iranaca, koji su bili u konvoju od tri automobila.

Među ubijenima je i sin jednog od bivših vođa Hezbolaha, a kako izveštavaju pojedini mediji, zvaničnici Hezbolaha najavili su osvetu.

Ubijeni general koji je prethodno bio na čelu iranskih snaga u pokrajni Jazd, navodno je prekomandovan da pruži podršku šiitskim snagama u Siriji, koje se bore za predsednika Bašara el Asada.

U vreme napada, Alahdadi je bio na zadatku.

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Javad Zarif istakao je za lokalne medije da je napad iz vazduha na konvoj u kojem su bili poginuli, "čist teroristički akt".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво