Hapšenje osumnjičenih za terorizam u SAD

FBI uhapsio trojicu muškaraca iz Avganistana, osumnjičenih za terorističku zaveru i planiranje napada na ciljeve u SAD. U Denveru uhapšeni Nadžibul Zazi (24) i njegov otac Muhamed Zazi (53), a u Njujorku Ahmed Avzali (37).

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su u Denveru Nadžibula Zazija (24), rodom iz Avganistana, pošto su ga tri dana ispitivali o navodnoj terorističkoj zaveri.

Jedan visoki funkcioner FBI, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da je Zazi priznao da ima veze sa međunarodnom terorističkom mrežom Al Kaidom i da sada pregovara o mogućoj nagodbi pod optužbom za terorizam.

Nadžibul Zazi, koji je uhapšen zajedno sa svojim ocem Muhamedom Zazijem (53) u predgrađu Denvera, demantovao je u telefonskom intervjuu lokalnom listu, svaku vezu sa Al Kaidom.

U Njujorku je uhapšen treći osumnjičeni Ahmed Avzali (37), takođe iz Avganistana.

Zazi, takođe, tvrdi da nije bio ni na obuci u kampu te terorističke organizacije u Pakistanu, preneo je Rojters.

Američki federalni agenti su ove nedelje ispitivali Zazija u njegovom domu u Denveru, u saveznoj državi Kolorado.

Zazi je ispitivan u vezi sa racijama u nekoliko njujorških stanova ranije ove nedelje, navela je vašingtonska radio stanica "Glas Amerike".

Agenti su pretražili Zazijev stan u sredu, a početkom nedelje su pretresli i nekoliko stanova u njujorškom Kvinsu, nekoliko dana pošto je Zazi proveo neko vreme u tom gradu.

Vlasti navode da su u Zagijevom kompjuteru pronađena upustva za pravljenje bombi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво