Omar: Pobedićemo NATO u Avganistanu

Javnost na Zapadu ne treba da se zavarava uveravanjima Baraka Obame da je rat u Avganistanu neophodan, poručio lider talibana Mula Omar i dodao da će talibani pobediti NATO u toj zemlji.

Lider talibana u Avganistanu Mula Omar poručio je zapadnim narodima da ne slušaju opravdanja američkog predsednika Baraka Obame za rat u toj zemlji, naglasivši da će talibani pobediti snage NATO kao i sve druge osvajače u istoriji.

Poruka na engleskom jeziku objavljena je na talibanskom sajtu shahamat.org, povodom muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama, preneo je Rojters.

"Islamski emirat Avganistan poziva javnost Zapada da se ne zavarava uveravanjima Obame koji kaže da je rat u Avganistanu neophodan. Zapad ne mora da vodi taj rat", naveo je Omar u poruci.

Omar je, takođe, kazao da su neosnovane tvrdnje "generalnog sekretara NATO i britanskog premijera koji tvrde da je rat u Avganistanu zarad odbrane Zapada".

Talibanski lider tvrdi da su akcije američkih i britanskih snaga u Avganistanu bile neuspešne.

Obama je naredio slanje dodatnih 21.000 vojnika u Avganistan ove godine.
Amerikanci čine dve trećine od više od 100.000 zapadnih vojnika u Avganistanu.

"Osvajači bi trebalo da prouče istoriju Avganistana još od vremena osvajača Aleksandra", i podsete se da su strane snage u toj zemlji uvek imale ograničen uspeh, poručio je Mula Omar.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво