Читај ми!

Timošenko poziva na ubijanje Rusa?

Vreme je da uzmu oružje i pobiju proklete Ruse zajedno sa njihovim liderom, navodi se u telefonskom razgovoru Julije Timošenko koji je procurio u javnost. Timošenko tvrdi da je reč o montaži.

Ukrajinci moraju da upotrebe oružje protiv Rusa tako da čak ni spržena zemlja ne ostane tamo gde je Rusija, rekla je, kako navodi sajt Raša tudej, bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko u telefonskom razgovoru koji je procurio u javnost.

"Spremna sam da uzmem automat i da pucam 'kučkinom sinu' u glavu", navela je Timošenko u telefonskom razgovoru sa bivšim zamenikom sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Nestorom Šufrikom koji je objavljen na Jutjubu.

Bivša premijerka Ukrajine potvrdila je na svom Tviter nalogu autentičnost razgovora, ali demantovala deo njegovog sadržaja, dok je Šufrik izjavio da se "razgovor nije dogodio".

Na njegovu primedbu da je "šokiran" rezultatima referenduma na Krimu, Timošenko je, kako je preneo RT, rekla da je "vreme da uzmu oružje i pobiju proklete Ruse zajedno sa njihovim liderom", a Šufrik je potvrdio da je spreman da sa starijim sinom ide da brani zemlju.

Timošenko je, koristeći i psovke, rekla da "žali što ne može da bude odmah tamo", kao i što nije bila na vlasti, jer "oni sigurno ne bi uzeli Krim".

Šufrik se, u objavljenom razgovoru, slaglasio da do toga ne bi došlo da se Timošenko pitala, a zatim konstatovao da Ukrajina nije raspolagala silom kojom bi odbranila Krim.

Šufrik je zatim upitao bivšu ukrajinsku premijerku šta učiniti sa osam miliona Rusa u Ukrajini, koji su "prognanici", a ona je odgovorila da ih "treba ubiti nuklearnim oružjem".

Na primedbu Šufrika da bi trebalo preduzeti mere protiv onih koji su prekršili zakon, Timošenko je odgovorila: "Poslaćemo ih u Hag".

Bivša premijerka Ukrajine je na Tviteru demantovala da je predložila da osam miliona Rusa treba pobiti.

"Razgovarali smo, ali ono o osam miliona Rusa je montaža. Pozdrav za FSB (Ruska Federalna služba bezbednosti) i izvinite zbog psovki", napisala je Timošenko.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво