Читај ми!

Gradonačelnik Mahačkale osumnjičen za ubistvo

Zbog sumnje da je organizovao ubistvo šefa gradske Istražne komisije Arsena Gadžibekova, uhapšen gradonačelnik Mahačkale glavnog grada ruske republike Dagestan, Said Amirov. Uhapšeno i deset njegovih saradnika, a Amirov je prebačen u Moskvu radi dalje istrage.

Gradonačelnik Mahačkale, glavnog grada ruske republike Dagestan, Said Amirov i deset njegovih saradnika uhapšeno je pod sumnjom da su organizovali ubistvo načelnika gradske Istražne komisije Arsena Gadžibekova decembra 2011. godine.

Amirov je prebačen u Moskvu radi dalje istrage. Istražna komisija Rusije podigla je optužnicu za ubistvo protiv gradonačlenika 31. maja, rekao je predstavnik te komisije Vladimir Markin koji je potvrdio hapšenje gradonačelnikovih saradnika.

Istažna komisija proverava njihovu povezanost i sa drugim krivičnim delima, piše ruski list Komersant.

O umešanosti gradonačelnika Mahačkale u ubistvo istražitelja policiji je ispričao vođa gradske organizovane kriminalne grupe Siražudin Gučučaliev koji je uhapšen u petak tokom specijalne operacije, piše agencija RIA Novosti pozivajući se na izvore u policiji i službama bezbednosti.

Amirov je na mestu gradonačelnika Mahačkale neprekidno od 1989. godine i dobitnik je više nagrada i priznanja za rukovođenje glavnim gradom problematične i siromašne republike Ruske Federacije.

Prema pisanjima ruskih medija, sam je bio meta napada 22 puta, a od 1993. godine ne može da hoda, jer mu je, prilikom atentata, metak oštetio kičmu.

Načelnik Istražne komisije u Mahačkali Arsen Gadžibekov ubijen je sa više hitaca iz vatrenog oružja decembra 2011. godine ispred zgrade u kojoj je živeo u Mahačkali.

Gadžibekov je istraživao teška krivična dela uključujući i teroristički napad u Kizljaru (dagestanski grad na granici sa Čečenijom) 2010. godine kada je poginulo 10, a ranjeno 270 osoba.

Prema pisanju lista Komersant ubijeni Gadžibekov istraživao je i ubistva koja je izvršila organizovana kriminalna grupa u kojoj su bili i pripadnici lokalne policije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво