Читај ми!

Prva nedeljna misa pape Franje

Na trgu Svetog Petra u Rimu rimokatolički poglavar papa Franja prvi put je služio tradicionalnu, nedeljnu misu na otvorenom. Papa se prvi put sa prozora Vatikana obratio vernicima.

Rimokatolički poglavar papa Franja prvi put je služio tradicionalnu nedeljnu misu na otvorenom na trgu Svetog Petra u Rimu.

Nešto ranije održao je misu u crkvi Svete Ane, unutar vatikanskih zidina.

Od prisutnih je zatražio da ne osuđuju prebrzo one koji naprave greške. Održao je kratak govor na italijanskom, bez beleški i usredsredio se na pitanje jevanđelja. Na kraju je od vernika zatražio da se mole za njega.

Papa se obratio vernicima s papskog prozora koji je danas prvi put otvoren od kako je Benedikt Šesnaesti poslednji put blagoslovio vernike u nedelju 24. februara.

Četiri dana kasnije, Benedikt se povukao, čime je postao prvi papa koji je to učinio u poslednjih 600 godina.

Franja, prvi latinoamerički papa, izabran je 13. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво