Berluskoni u Libiji

Italijanski premijer Berluskoni u Libiji otvorio radove na novom autoputu. Trasa moderne saobraćajnice biće duga 2000 kilometara, a finasira se iz poreza na profit naftne kompanije "ENI".

Italijanski premijer Silvio Berluskoni je, tokom današnje posete Libiji, otvorio radove na prvoj deonici novog modernog autoputa duž libijske obale, koji će biti finansiran iz poreza na profit italijanske državne naftne kompanije "ENI".

Autoput dužine 2000 kilometara povezivaće Tunis i Egipat, zemlje na zapadnoj, odnosno istočnoj granici Libije.

Povodom početka radova održana je svečanost na bini postavljenoj ispred velike zajdničke fotografije Berluskonija i libijskog lidera Moamara Gadafija.

Fotografija je snimljena prošle godine i na njoj se Berluskoni rukuje sa Gadafijem, neposredno posle potpisivanja ugovora o prijateljskim odnosima dve zemlje i o rešavanju svih istorijskih sporova, nasleđenih iz vremena italijanske kolonijalne vlasti u Libiji.

Tom prilikom održan je i aero miting pripadnika italijanskog vazduhoplovstva, čiji su avioni ispuštali zeleni trag, što je libijska državna boja, pozdravljajući tako bivšu italijansku koloniju u severnoj Africi.

U Libiji se ove nedelje obeležava i 40 godina od vojnog udara kojim je Gadafi došao na vlast (1969), da bi postao šef države sa najdužim stažom na položaju i u Africi, kao i u arapskim zemljama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи