Novi okršaj sa Talibanima

Više od 20 talibanskih ekstremista, među kojima i nekoliko stranih boraca, poginulo je danas u dva odvojena incidenta na jugoistoku Avganistana, saopštile su danas lokalne vlasti.

Talibanski ekstremisti napali su danas građevinske radnike u oblasti Ališir, u provinciji Host, izjavio je oblasni guverner Arsala Džamal, dodavši da su koalicione snage uzvratile vatru i ubile deset pobunjenika.

Današnji napad u provinciji Host usledio je nakon što je juče poginulo deset bombaša samoubica, koji su pokušali da uđu u američku vojnu bazu u toj oblasti, preneo je DPA.

Deset avganistanskih civila je poginulo, a 13 je ranjeno kada je su u ponedeljak talibani napali istu vojnu bazu.

Više od deset militanata, među kojima nekoliko arapskih i čečenskih boraca, poginulo je, a najmanje deset je ranjeno sinoć kada su koalicione snage bombardovale talibanske položaje u provinciji Paktija.

Talibanski militanti su poslednjih nedelja pojačali napade na avganistanske i međunarodne snage. Deset francuskih vojnika poginulo je u ponedeljak u napadu talibana istočno od Kabula.

Od početka godine, u Avganistanu je poginulo više od 3.000 ljudi, najviše pobunjenika, 1.000 civila i više od 170 međunarodnih snaga.

broj komentara 0 pošalji komentar