Читај ми!

Hamis Gadafi, ponovo mrtav!

Najmlađi sin Moamera Gadafija, Hamis ranjen, a zatim ubijen u Bani Validu, tvrde nove libijske vlasti. Hamisa Gadafija su pobunjenici već nekoliko puta ubijali. Njegovo telo, navodno, prebačeno u Misuratu. Još nema fotografija.

02.17 - Drugi čovek libijske vlade, Mustafa Abušegur potvrdio da je Hamis Gadafi ranjen u Bani Validu, kao i da je preminuo na putu za Misuratu, gde se njegovo telo nalazi. Još nema fotografije tela Gadafijevog najmlađeg sina.

00.50 - Još nema dokaza da je Hamis Gadafi ubijen. Vlasti u Tripoliju, međutim, imaju drugi problem, jer sada više nije izvesno da li je uhvaćen Musa Ibrahim, Gadafijev portparol. Ibrahim je postavio audio poruku na Fejsbuk, na kojoj demantuje da je uhapšen. 

Libijski nacionalni kongres saopštio je da je najmlađi sin Moamera Gadafija, Hamis, ubijen tokom sukoba koji su ove sedmice potresali Bani Valid, jedno od poslednjih ozbiljnih uporišta progadafijevih snaga u Libiji. Telo Gadafievog sina već je prebačeno u mrtvačncu u Misurati.

U kratkom saopštenju libijski vlasti navodi se da je Hamis Gadafi ubijen u borbama u kojima je, osim njega, stradalo još 13 osoba dok je više od 120 ranjeno. Izvori iz tog grada, međutim, tvrde da je broj žrtava znatno veći, oko 200. 

Odmah po objavljivanju smrti najmlađeg Gadafijevog sina, počelo je veliko slavlje u Misurati.

Hamis Gadafi je ubijen tačno godinu dana pošto je zarobljen, a potom brutalno ubijen njegov otac Muamer. Hamisovo telo, kao što je bio slučaj i sa njegovim ocem, otpremljeno je u Misuratu, odakle su došle milicije koje se tokom sedmice opsedale Bani Valid.

Nešto ranije, vlasti u Tripoliju su saopštile da je uhapšen nekadašnji Gadafijev portparol i ministar spoljnih poslova Musa ibrahim uhvaćen, pošto je pokušavao da pobegne iz Bani Valida.

Nekoliko sati kasnije, međutim, na Fejsbuku se pojavio audio snimak na kojem Ibrahim demantuje da je uhvaćen. 

Dva Gadafijeva sina, Hanibal i Muhamed su pobegli u Alžir, dok je Saad u Nigeru. Sejf al Islam je u zatvoru.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво