Читај ми!

Tužba zbog žena i "prateće opreme"

Dominik Stros Kan priznao da je devojke na seks žurkama nazivao neprimerenim imenima, piše francuski "Monda". Stros Kanovi advokati najavljuju tužbu protiv francuskog lista.

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros Kan priznao je policiji da je devojke na seks žurkama nazivao "opremom", "poklonima" i "prtljagom" u SMS porukama koje je slao prijateljima, piše francuski Mond.

List navodi da je imao uvid u poverljiv policijski zapisnik saslušanja Stros Kana pre nego što je optužen za podvođenje, a tokom kojeg je on potvrdio da je koristio neprimeren jezik.

"Da li želiš (možeš) da pođeš u jedan sjajan noćni klub u Madrid sa mnom ('i pratećom opremom') 4. jula", pitao je Stros Kan u poruci svom prijatelju koji je optužen u istom slučaju.

U drugoj poruci, on devojku naziva "poklonom", a u trećoj "prtljagom", navodi Mond.

Stros Kanovi advokati su žestoko reagovali na objavljivanje sadržaja policijskog zapisnika optužujući Mond da je selektivno navodio sadržaj dokumenta i najavljujući tužbu zbog, kako kažu, kršenja prava njihovog klijenta, prenosi AFP.

Bivši šef MMF-a je priznao da je prisustvovao nizu orgija u raznim gradovima, ali tvrdi da nije znao da su mnoge gošće bile plaćene da prisustvuju žurkama, rekavši policiji da je možda bio "naivan".

Tužioci, međutim, veruju da je on znao da su žene bile prostitutke i da su njihove usluge plaćali rukovodioci kompanija proneverenim novcem.

U ponedeljak je Stros Kan optužen za saučesništvo u lancu prostitucije.

Mond piše da je bivši direktor MMF priznao da je koristio neprimerene termine kada bi o govorio o "osobama ženskog pola".

On je u svojim iskazima takođe insistirao da nijedna od tih žena nije bila prisiljavana na seks, tvrdeći da su izjave nekih od njih "lažne, pogrešne ili date pod pritiskom".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара