Читај ми!

Stros-Kan pušten iz pritvora

Dominik Stros-Kan pušten iz policijske stanice u Lilu posle ispitivanja o učestvovanju u orgijama u Parizu i Vašingtonu, koje je nekolicina biznismena plaćala proneverenim novcem.

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan pušten je iz policijske stanice u Lilu na severu Francuske, posle dva dana ispitivanja. Stros-Kan je ispitan u vezi sa učešćem u orgijama u Parizu i Vašingtonu, za koje se pretpostavlja da je nekolicina biznismena plaćala proneverenim novcem.

Neimenovani izvor blizak istrazi izjavio je ranije da će Stros-Kanu biti uručen poziv da se pojavi pred istražnim sudijama u martu da bi bio ispitan kao svedok ili da bi odgovorio na optužbe u vezi sa prostitucijom i korupcijom, javio je AFP.

Njegov advokat Frederik Bolije izjavio je da je Stos-Kan "veoma zadovoljan što su ga čuli" istražitelji koji su ga ispitivali zbog navodnog "podsticanja teškog podvođenja" koje je organizovala grupa, i "zloupotrebe sredstava kompanije".

Tokom ispitivanja Stros-Kan je rekao da nije sumnjao da su žene koje je sretao na orgijama prostitutke, jer su mu ih predstavljali policajci.

Stros-Kana će, takođe, ispitati i Služba za unutrašnje poslove francuske policije, koja vodi posebnu istragu o policijskom komesaru Žan-Kristofu Lagardu, koji je optužen za podvođenje.

Bivši prvi čovek MMF-a će morati i da odgovori na pitanje da li je znao da su njegovi domaćini koji su organizovali zabave plaćali dame za pratnju novcem iz javnih kompanija.

Plaćanje prostitutki u Francuskoj nije nelegalno, ali ostvarivanje dobiti iz poroka odnosno zlopotreba kompanijskog novca za plaćanje seksualnih usluga jeste kažnjivo.

Prema francuskom zakonu, podsticanje na organizovano podvođenje kažnjava se zatvorskom kaznom do 20 godina, a za proneveru kompanijskog novca predviđeno je do pet godina zatvora i novčana kazna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара