Читај ми!

Kraljev zet pod istragom

Muž španske princeze Kristine Injaki Urdangarin osumnjičen da je nelegalno prisvojio oko šest miliona evra državnih sredstava. Zbog istrage, Urdangarin do daljeg neće učestvovati u zvaničnim ceremonijama kraljevske porodice.

Zet španskog kralja Huana Karlosa Injaki Urdangarin osumnjičen je da je nelegalno prisvojio novac iz državnih ugovora od 2004. do 2006. godine, i preusmerio ih u jednu neprofitnu fondaciju.

Urdangarin (43), muž kraljeve ćerke princeze Kristine i bivši rukometaš, neće više učestvovati u zvaničnim ceremonijama zbog istrage koja se vodi o njegovom poslovanju, saopšteno je iz Kraljevske palate.

Iako nisu objavljeni sudski dokumenti, španski mediji citirali su jednog od istražitelja koji je rekao da je Urdangarin osumnjičen da je otuđio oko šest miliona evra iz fonda koji je bio namenjen regionalnim vladama u Valensiji i na Balearskim ostrvima, i potom uz pomoć njega organizovao razne događaje, poput sportskih seminara.

Slučaj je deo šire istrage o dugotrajnoj korupciji, u koju je uključena i regionalna vlada na Balearskim ostrvima, čija je prestonica Palma de Majorka.

Navodi teško padaju kraljevskoj porodici u vreme veoma teške ekonomske situacije u Španiji, gde je stopa nezaposlenosti 21,5 odsto, prenosi AP.

Protiv Urdangarina, zasad, nije podignuta optužnica. On je u subotu izdao saopštenje u kome je rekao da žali zbog štete koju je taj slučaj naneo kraljevskoj porodici. Međutim, nije priznao da je učinio išta loše.

Šef kraljevskog osoblja Rafael Spotorno je insistirao da Urdangarina treba smatrati nevinim dok se ne dokaže njegova krivica, a istražitelje je pozvao da što pre zaključe istragu.

Prinčevski par i njihovo četvoro dece trenutno žive u Vašingtonu, gde Urdangarin radi za špansku telekomunikacionu kompaniju "Telefonika".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи