Читај ми!

Seks, radovanje i video-trake

Objavljeni snimci iz njujorškog hotela "Sofitel", nakon što je Dominik Stros-Kan, navodno, silovao sobaricu tog hotela. Na snimcima se vidi kako se radnici hotela raduju pošto je ceo slučaj prijavljen policiji. Hotel odbacuje bilo kakvu umešanost u slučaj.

Francuska televizija BFM objavila je snimke bezbednosnih kamera iz njujorškog hotela "Sofitel", nakon što je bivši šef MMF-a, navodno, silovao sobaricu.

Snimak pokazuje kako Stros-Kan izlazi iz lifta i kako se u 12.27, 14. marta, odjavljuje na recepciji hotela. Sobarica Nafisato Dijalo tvrdi da ju je on 20 minuta pre toga silovao.

Tužioci iz Njujorka odbacili su optužbe protiv Stros-Kana, koji je pre tog događaja planirao da se kandiduje za francuskog predsednika, nakon što su zaključili da je sobarica nepouzdana za svedoka.

Bivši šef MMF-a priznao je da je u sobi bilo seksualnog odnosa, ali tvrdi da se to dogodilo uz pristanak sobarice. Na snimku se vidi da je Stros-Kan bio miran kada je plaćao račun.

Posle 45 minuta od navodnog silovanja, na snimku se vidi napadnuta sobarica s jednim zaposlenim u hotelu i radnikom obezbeđenja Derekom Maujem, koji razgovara telefonom s nepoznatom osobom.

U 12.53, radnik hotela Brajan Jirvud izlazi iz lifta. Potom se na snimku vidi kako Mayj, Jirvud i treća osoba stoje u hodniku. Na klupi sedi sobarica Dijalo, a posle osam minuta joj se obraća muškarac.

Oko 13.33, šef obezbeđenja hotela Adrijan Branč pozvao je policiju i prijavio "seksualni napad" od strane gosta hotela. U nastavku snimka vidi se kako Jirvud i Mauj slave, jedan drugog podižu uvis i plešu. Slavlje je trajalo 13 sekundi.

Iz hotela tvrde kako njihovo slavlje nema nikakve veze sa navodnim napadom na sobaricu. Kako tvrde, dvojica radnika koja su se radovala nisu uopšte znala za politički status Stros-Kana.

Jirvud i Mauj nisu mogli da se sete zbog čega su tačno slavili, ali pretpostavljaju da je to bilo zbog nekog sportskog rezultata.

Stros-Kanov službeni biograf Majkl Taubman kaže, pak, da snimci dokazuju da je službena verzija događaja lažna.

„Reč je o maloj grupi ljudi iz 'Sofitela' koji su postavili zamku Dominiku Stros-Kanu", rekao je Taubman agenciji AFP.

„Video sam sve video-snimke... Ni u jednom trenutku, uveravam vas, tokom tri sata od navodnog napada, gospođa Dijalo nije izgledala kao da se žali ili plače", objasnio je Stros-Kanov biograf.

Advokati sobarice, međutim, navode da snimci potvrđuju da je Dijalo govorila istinu i da nikakva teorija zavere nema osnova.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се