Читај ми!

Kazna za plagijat doktorata

Bivši ministra odbrane Nemačke Karl-Teodor cu Gutenberg, zbog plagijata doktorata, moraće da plati 20.000 evra Udruženju za pomoć deci oboleloj od raka. Tužilaštvo obustavilo istragu.

Istraga protiv bivšeg nemačkog ministra odbrane Karla-Teodora cu Gutenberga, zbog plagijata doktorata, je obustavljena. Bivši ministar će, prema odluci Državnog tužilaštva bavarskog grada Hofa, morati da plati 20.000 evra na račun nemačkog udruženja za pomoć deci oboleloj od raka.

U komentarima o okončanju afere koja je potresala Nemačku, i pokazala da mladi baron nije bio jedini političar koji je do svog doktorata došao plagijatom, nemački mediji postavili su pitanje povratka cu Gutenberga u politiku.

Cu Gutemberg je pre par dana imao svoj prvi javni nastup, od kako se zbog afere ''plagijat-doktorat'' povukao iz politike i odselio u Ameriku. On je, pre dva dana, u Kanadi upozorio da Evropskoj uniji fale političke vođe i da ona ide iz krize u krizu.

"Ne postoji vizija budućnosti EU, mi posrćemo preko jedne u drugu krizu. EU fale političke vođe i nedostaju i emocije i osećaji, kada se govori o Evropi", rekao je cu Gutenberg na jednom forumu o bezbednosti, održanom u Kanadi, gde je govorio u ime vašingtonskog Centra za strateške i međnarodne studije.

Cu Gutenberg koji je, posle puno buke i bruke zbog prepisanog doktorata, morao da se povuče sa svih političkih funkcija, angažovan je kao "izuzetni državnik" na čelu jednog novog, transantlanskog foruma sa ciljem unapređenja i jačanja evropsko-američkih odnosa.

Najmlađi i nekada najpopularniji i najperspektivniji političar u vladi, za koga se verovalo da je "kadar" da umesto kancelara Angele Merkel krene u ''kancelarku bitku'', odselio se letos u Ameriku sa porodicom.

Nemačka štampa piše o privremenom odlasku i postavlja pitanje o Cu Gutenbergovom ponovnom povratku na nemačku političku scenu. U pojednim spekulacijama se kaže da je 39-godišnji cu Gutenberg dovoljno mlad za novi povratak i da se to ne bi dogodilo prvi put u nemačkoj političkoj istoriji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво