Читај ми!

Berza ne voli Berluskonija

Nagoveštaj da bi Silvio Berluskoni mogao danas da podnese ostavku bio je dovoljan da indeks italijanske berze naglo poraste. Premijer Italije kasnije demantovao da će otići sa mesta predsednika vlade.

Italijanska berza reagovala je munjevito na sam nagoveštaj da bi italijanski premijer Silvio Berluskoni mogao danas da podnese ostavku – zabeležila je nagli skok vrednosti indeksa, čak za 2,6 odsto, prenele su italijanske agencije.

Premijer Italije Silvio Berluskoni kasnije danas demantovao je tvrdnje da će večeras ili sutra podneti ostavku, ukazujući da su one "potpuno neosnovane", preneli su mediji.

"Razgovarao sam pre nekoliko minuta s predsednikom (vlade) Berluskonijem koji mi je rekao da glasine o njegovoj ostavci nemaju nikakvu osnovu", rekao je premijerov saradnik zadužen za medije i istaknuti član njegove stranke PDL Fabricio Čikito.

Berluskoni je svojim saradnicima navodno rekao i da mu nije jasno kako su takve glasine procurile u javnost, prenela je agencija Ansa

Prethodno su dva novinara bliska Silviju Berluskoniju izjavila da bi italijanski premijer mogao već danas da dobrovoljno ode sa tog položaja.

"Jasno je da će Silvio Berluskoni podneti ostavku. To je pitanje sati, neki kažu minuta", naveo je na svom sajtu Đulijano Ferara, urednik dnevnika Foljo i bivši ministar, za koga se smatra da je izuzetno blizak italijanskom premijeru.

Franko Bekis, zamenik direktora provladinog dnevnika Libero, napisao je na Tviteru da će Berluskoni podneti ostavku u ponedeljak uveče, ili u utorak ujutru, preneo je Rojters.

Poslednje ankete javnog mnjenja pokazuju da je popularnost Berluskonija pala na rekordno niska 22 odsto.

Desetine hiljada demonstranata okupile su se pre dva dana u Rimu na protestnom mitingu u organizaciji najveće levičarske partije, odakle je upućen zahtev Berluskoniju da podnese ostavku.

"Silvio, napolje", pisalo je na jednom od panoa koji je nosila velika grupa koja je učestvovala na mitingu u organizaciji Demokratske stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара