Читај ми!

Rusi pronašli zarobljene Srbe

Novinari "Komsomolske pravde" pronašli u Libiji petoricu Srba koje, pod optužbom da su plaćenici-snajperisti, u zatvoru drže libijski pobunjenici. Zarobljeni Srbi prebačeni u Zintan, odakle bi, ukoliko sve bude u redu, trebali da budu pušteni kućama.

19.05 - Zarobljeni Srbi, iz bezbednosnih razloga, prebačeni u Zintan.

Novinari ruskog lista Komsomolska pravda pronašli su srpske državljane u libijskom zatvoru, koji su optuženi da su plaćeni snajperisti. Ruski list navodi imena petorice Srba: Zoran Nikolić iz Lazarevca, Milorad Đunić iz Loznice, Milić Martinović iz Aranđelovca, Vojislav Nićiforović iz Beograda i Nedeljko Milanović iz Lazarevca.

Ruski novinari su do petorice Srba došli pošto su napravili intervju sa komandantom aerodroma Abdulakimom Abdulgadarom.

Zarobljeni Srbi ispričali su ruskim novinarima da su u Libiju došli 12. avgusta, kako bi radili na popravci puteva, kao i da im je obećana odlična zarada, ali su, posle nedelju dana, ostavljeni na jednom kontrolnom punktu.

Prema pisanju ruskog lista, nekako su uspeli da pobegnu, posle čega su se krili po Tripoliju. Pokušali su da se prebace do srpske ambasade u libijskoj prestonici, platili taksisti 500 evra za vožnju, ali su uhapšeni na prvom kontrolnom punktu.

"Mi smo radnici građevinci, sklopili smo ugovor sa srpsko-libijskom kompanijom 'Zazura'. U kancelariji u Beogradu su nam rekli da je u Tripoliju mirno i mi smo krenuli. Sada pobunjenici govore da će sprovesti istragu i sve istražiti", rekao je jedan od zarobljenih Srba.

Zarobljeni Srbi su rekli i da se pobunjenici prema njima odnose korektno i da nema batinanja.

"Pomozite, molim vas", rekao je na kraju razgovora sa ruskim novinarima jedan od zarobljenih Srba. 

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво