Читај ми!

Deca, žrtve norveškog monstruma

Norveška policija počela da objavljuje imena žrtava Andersa Brejvika. Najmlađa žrtva napada stara samo 14 godina. Monstrum u "manifestu" kaže da će konzervativci, kada zavladaju Evropom, pomoći Hrvatskoj i Srbiji da proteraju muslimane.

Među 68 ubijenih u masakru na ostrvu Utoji nalazi se i 14-godišnja Novozelanđanka, koja je, zasad, najmlađa žrtva napada Andersa Beringa Brejvika, potvrdila je norveška policija.

Roditelji ubijene Šaridin Migan Ngahivi Svebak-Bon rekli su da je njihova ćerka rođena na Novom Zelandu, ali da je najveći deo života provela u Norveškoj.

"U Norveškoj, kao i ostatku Evrope, postoji opasnost od terorizma. Novozelanđanima u Norveškoj se savetuje da se informišu o potencijalnim opasnostima po bezbednost tako što će pratiti medije i druge izvore informisanja", navodi se u upozorenju ministarstva spoljnih poslova Novog Zelanda.

Norveška policija je pre dva dana na svom veb-sajtu počela da objavljuje imena žrtava ovih napada, među kojima je veliki broj maloletnih osoba.

U međuvremenu, nastavlja se istraga koja je trenutno fokusirana na utvrđivanje istinitosti tvrdnje samog napadača da je bio povezan sa drugim ćelijama u zemlji i Velikoj Britaniji.

Anders Bering Brejvik priznao je da je odgovoran za dva napada od petka - eksplozije u centru Osla i pucnjavu na Utoji - u kojima je ubio 76 ljudi.

Monstrum iz Norveške je u svom "manifestu" napisao da će konzervativci, pošto steknu kontrolu u zapadnoj Evropi, "pomoći" Srbiji i Hrvatskoj da "napokon dođu do slobode" od islama, preneo je Jutarnji list.

Brejvik navodi da su Hrvati i Srbi prva slovenska plemena koja su došla na područje Balkana, pet stotina godina pre ijednog muslimana, i da će konzervativci kada steknu kontrolu u zapadnoj Evropi, pomoći Srbiji i Hrvatskoj da "napokon dođu do slobode".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи