Читај ми!

Novi šef MMF-a do 30. juna

MMF do 10. juna prima nominacije za novog direktora. Dominik Stros-Kan pušten uz kauciju od milion dolara da se od optužbi brani iz kućnog pritvora.

Međunarodni monetarni fond saopštio je da će od 23. maja do 10. juna primati nominacije za novog direktora, a da se završna odluka o tome ko će na ovom položaju zameniti Dominika Stros-Kana očekuje do 30. juna.

"Sa zadovoljstvom objavljujem da je Izvršni odbor MMF-a usvojio proceduru koja omogućuje da izbor sledećeg direktora bude otvoren, zasnovan na zaslugama i transparentan", navodi se u saopštenju i ističe da je cilj da se direktor izabere konsenzusom, a proces selekcije završi do kraja sledećeg meseca, javio je AFP.

Položaj direktora MMF-a ostao je upražnjen pošto je Dominik Stros-Kan podneo ostavku u sredu.

Stros-Kan je uhapšen u subotu, 14. maja, na njujorškom aerodromu zbog optužbi za pokušaj silovanja sobarice njujorškog hotela "Sofitel".

Bivši izvršni direktor MMF-a Dominik Stros-Kan pušten je uz kauciju od milion dolara da se od optužbi brani iz kućnog pritvora.

Stros-Kan je kasno sinoć stigao u zgradu u Njujorku gde će biti u kućnom pritvoru pošto je izašao iz zatvora na ostrvu Rajkers, gde je proveo četiri noći, saopštila je policija.

Zgrada se nalazi u južnom delu Brodveja u blizini mesta gde su se nalazile kule Svetskog trgovinskog centra i biće pod stalnom prismotrom, navodi francuska agencija.

Prema strogim uslovima kaucije Stros-Kan će biti stavljen u 24-satni kućni pritvor, sa elektronskim nadgledanjem i stalno mora da ima jednog naoružanog čuvara koga će sam plaćati.

Bivši šef MMF-a bi pred sudom trebalo da se pojavi 6. juna, kada će se i zvanično izjasniti o optužbama koje su protiv njega podignute.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво