Šef MMF-a ostaje u pritvoru

Produžen pritvor direktoru MMF-a Dominiku Stros-Kanu zbog mogućnosti bekstva u Francusku. Najavljena još jedna tužba protiv Stros-Kana zbog navodnog seksualnog napada na francusku književnicu i novinarku Tristan Banon pre 10 godina.

Okružni sudija u Njujorku odbio je zahtev advokata direktora MMF-a Dominika Stros-Kana o puštanju uz kauciju i odredio zadržavanje u pritvoru do daljeg. Stros-Kan saslušan je danas u vezi sa optužbama za seksualni napad na sobaricu u njujorškom hotelu "Sofitel".

Sudija je odlučio da produži pritvor Stros-Kanu zbog zabrinutosti tužioca da bi šef MMF-a mogao da pobegne u Francusku, odakle ne bi bilo moguće tražiti ekstradiciju.

Advokati šefa MMF-a rekli su u početnom izlaganju da će dokazati da je Stros-Kan bio u restoranu na ručku sa svojom ćerkom u vreme kada je navodno seksualno napastvovao hotelsku sobaricu.

Advokati su utvrdili kretanje Stros-Kana prema kojem je on već napustio hotel u vreme kada sobarica tvrdi da ju je jurio niz hodnik, prisilio da uđe u sobu i potom je napao.

Odbrana tvrdi i da poseduje materijalne dokaze i svedoke za sve navedeno. Sledeće saslušanje zakazano je za 20. maj.

Uoči pojavljivanja pred sudijom, Stros-Kan je, vezan lisicama, izveden iz njujorške policijske stanice, gde je proveo jučerašnji dan. Odveden je u jednu medicinsku ustanovu, gde su ga američki patolozi pregledali.

"Moj klijent je umoran, ali se, inače, dobro oseća. Na zahtev američke administracije pristao je na medicinsko ispitivanje. Na sudu će se snažno braniti protiv optužbi", rekao je Vilijem Tejlor, advokat Stros-Kana.

Stros-Kan je u subotu uhapšen na njujorškom aerodromu, deset minuta pre poletanja za Pariz, pošto je protiv njega podignuta optužnica za seksualni napad nad 32-godišnjom hotelskom sobaricom.

broj komentara 23 pošalji komentar
(utorak, 17. maj 2011, 11:05) - anonymous [neregistrovani]

Komentari

Neki komentari su katastrofalni pogotovo protiv Amerike izgleda da toliko mrzimo Aamerikance posto su nas napali da bilo sta da se desi u svetu komentari pisu zna se to su Amerikanci. To postaje vec dosadno i smesno.

(utorak, 17. maj 2011, 10:02) - Судија у зачетку! [neregistrovani]

Код нас би у врх главе...

"наруквицу за ногу" добила - собарица!

(utorak, 17. maj 2011, 02:42) - anonymous [neregistrovani]

...

Neka se nasi politicari sada zapitaju koje ih kazne cekaju ako ne budu vracali rate kredita mmf-u na vreme :)))

(ponedeljak, 16. maj 2011, 23:30) - anonymous [neregistrovani]

holivud

Interesantno da mu se bas to desi u americi,tako se zahvaljuju na odanosti omalenom sarkoziju,demokratija nema alternativu.

(ponedeljak, 16. maj 2011, 21:49) - anonymous [neregistrovani]

rasplet

vidis da si pogresio nisu prihvatili kauciju i ostace u pritvoru

(ponedeljak, 16. maj 2011, 21:46) - anonymous [neregistrovani]

cudno

covek koji ima sve a ovakvo ponasanje francuski socialisti su u njega videli boga koji ce da ozivi miterana ali mozda je to njemu smetalo i nije imao hrabrosti da im kaze ne pa izvsio politcko samoubistvo

(ponedeljak, 16. maj 2011, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

porsh

tacno da nije njegov vec coveku koji radi za njega ( vrsi funkciju savetnika za ponasanje u medijima )

(ponedeljak, 16. maj 2011, 21:28) - anonymous [neregistrovani]

bogatsvo

sto se ice bogatsva nije on bogat nego njegova supruga Ana. njena familija jedna od naj bogatijih familija francuske

(ponedeljak, 16. maj 2011, 21:23) - anonymous [neregistrovani]

gluposti ???

ima on i obezbedjenje i avion na raspolaganju ali samo dok radi a ovo se desilo van rednih obaveza

(ponedeljak, 16. maj 2011, 19:20) - frank [neregistrovani]

gluposti

Kao prvo on je direktor MMF-a a za razliku od nasih estradnih umetnica nema licno obezbedjenje, sofera itd itd u tom slucaju ga nebi vozio taxi a o avionu i da nepricamo !!!
Nije on toliko bogat koliko se prica, skoro su ga napali francuski novinari samo zato sto je se provozao po Parizu u najnovijem Porseu a posle se utvrdilo da nije bio njegov. Covek je od glave do pete normalan i zato mu se ovo desava !!!