Читај ми!

Pakistan čuva Bin Ladenovu porodicu

Uprkos snažnim pritiscima Vašingtona, pakistanske vlasti neće da otkriju gde se nalazi Bin Ladenova porodica. Najmlađa Bin Ladenova žena, koja je ranjena u akciji američkih specijalaca, mogla bi da otkrije kako se najtraženiji terorista skrivao na posedu u Abotabadu, ali i kako je zapravo izgledala akcija američkih "foka".

Pakistanske vlasti zadržale su tri žene i osmoro dece lidera Al Kaide Osame bin Ladena. Iako je Vašington kivan na Islamabad zbog hapšena i likvidacije najtraženijeg svetskog teroriste na pakistanskoj teritoriji, pakistanske vlasti ne žele da otkriju gde se Bin Ladenova porodica nalazi, čak ni agentima CIA, saopštilo je pakistansko ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi AP.

Saslušanje članova Bin Ladenove porodice moglo bi da pomogne u rasvetljivanju "misterije"  Bin Ladenovog skrivanja od 11. septembra 2001. godine, ali i da otkriju detalje o akciji američki "foka" s obzirom na to da je najmlađa Bin Ladenova žena, Amala Ahmed Abdulfatah, ranjena prilikom te akcije.

Abdulfatah, rođena u Jemenu, rekla je pakistanskim istražiteljima da je u kuću u Abotadabu ušla 2006. godine i da od tada nije izlazila. Iako kriju gde se sada nalaze svi članovi porodice, pakistanski zvaničnici su poručili da će svi članovi porodice biti vraćeni u zemlju porekla. 

Nova informacija, koja je došla od zvaničnika pakistanske vojske, jeste da je jedna od Bin Ladenovih ćerki gledala njegovo ubistvo. Tokom akcije komandosa, ubijen je Bin Ladenov sin Halid.

Istovremeno, Vašington sve jače "pritiska" Pakistan, kako bi im omogućili da "razgovaraju" sa tri udovice. Savetnik za bezbednost SAD Tom Donilon je rekao za državni radio u Vašingtonu da bi se od udovica moglo saznati da li su vlasti Pakistana pomagale bin Ladenu da se skriva.

Još uvek je misteriozno kako pakistanske vlasti nisu znale ko se krije na jednom od najvećih poseda u Abotabadu, malom gradu u kojem je, prema rečima lokalnih vlasti, nemoguće ostati neprimećen.

Neke komšije kažu da je njihova želja za privatnošću bila ogromna, i da su ih susedi ostavljali na miru. Drugi i dalje ne veruju da se lider Al Kaide pet godina krio u Abotabadu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво