Читај ми!

Poslednje komande Bin Ladena!

Pentagon je objavio do sada neobjavljene snimke Osame Bin Ladena koje dokazuju da je on iz skrovišta u pakistanskom gradu Abotabadu, komandovao napadima teriorističke mreže Al Kaida u svetu.

Sjedinjene Američke Države objavile su pet različitih video snimaka Osame Bin Ladena koji su zaplenjeni prilikom napada na kuću u kojoj se skrivao u Pakistanu. Prema navodima Pentagona, snimci dokazuju da je Bin Laden komandovao Al Kaidom iz grada Abotabada.

Deo tih podataka su najznačajnije informacije koje su obaveštajne službe ikada prikupile o vođi Al Kaide, javlja Si-En-En.

Na jednom od video-snimaka Bin Laden gleda satelitski program na kojem se emituje prilog o njemu i Al Kaidi i priprema preteće poruke Sjedinjenim Američkim Državama.

"Dokumenta pregledana poslednjih dana pokazuju da je bin Laden ostao aktivan vođa Al Kaide, dajući strateška, operativna i taktička uputstva", rekao je novinarima tokom brifinga u Pentagonu jedan visoki zvaničnik.

Do sada se verovalo da je bin Laden preneo komandu na nekog drugog pre nekoliko godina, kada je pobegao iz Avganistana.

Tokom operacije u kojoj je šef Al Kaide likvidiran, američke specijalne snage su se našle veliku količinu dokumenata koja američke obaveštajne službe od tada analiziraju.

"Zaplenjena dokumenta su nam već dala važan uvid", rekao je visoki američki zvaničnik.

Na osnovu tih dokumenata iz kojih su SAD otkrile da je Al Kaida planirala napade na vozove u SAD na 10. godišnjicu napada od 11. septembra 2001. godine na Njujork i Vašington, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo za unutrašnju bezbednost.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи