Читај ми!

Proširena zona opreza oko "Fukušime"

Evakuaciona zona oko nuklearke "Fukušima" proširena na preko 20 kilometara, odlučila japanska Vlada. Stanovništvo iz više gradova mora da napusti domove do kraja maja.

Evakuaciona zona oko oštećene japanske nuklearne elektrane "Fukušima 1" proširena je na više od 20 kilometara, javila je agencija Kjodo.

Svi stanovnici iz gradova Itate, Katsurao i Namie, kao i neki iz Kavamate i Minamisome u  prefekturi Fukušima, moraju da napustite domove do kraja maja, rekao je paredstavnik japanske vlade Jukio Edano.

Prema izveštaju vlade, ukupno 10.500 stanovnika moraće da napusti svoje domove.

Edano je rekao da je oko 67.000 stanovnika u zoni od 20 do 30 kilometara od nuklearne elektrane, koja obuhvata grad Hirono i neke oblasti u Narahi, Kavaući, Tamuri i Minamisomi, dobilo nalog da budu spremni za evakuaciju ili da ostanu u zatvorenom, u slučaju vanredne situacije.

Inače, japanska vlada proglasila je juče za zabranjenu zonu 20 kilometara oko nuklearke. Tretman zabranjene zone imaće sve dok operater nuklearne elektrane, kompanija TEPKO, ne stavi pod kontrolu prekomernu radijaciju iz oštećenih postojenja nuklearke, u narednih šest do devet meseci.

Edano je naveo da ne može da predvidi kada će evakuisani stanovnici tog dela Japana moći da se vrate u svoje domove i naglasio da to zavisi od situacije na terenu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво