Ubijen vođa talibana u Avganistanu

Međunarodne snage u Avganistanu ubile vođu talibana Gulama Sakhija, koji se krio u jednoj zgradi u oblasti Puli Alam, obučen u žensku odeću. Sakhi je bio umešan u brojne napade na pripadnike NATO-a i avganistanske vojske.

Komandant talibana Gulam Sakhi ubijen je u provinciji Logar, južno od Kabula, nakon što je pucao iz pištolja i pokušao da baci granatu na pripadnike međunarodnih snaga i avganistanske vojske, saopštile su snage NATO-a u Avganistanu.

Pošto je utvrđeno da se Sakhi krije u jednoj zgradi i oblasti Puli Alam, južno od glavnog grada, avganistanska vojska opkolila je tu zgradu i pozvala preko razglasa žene i decu da je napuste.

"Dok su izlazili, Sakhi je u grupi žena, obučen u žensku garderobu, izvukao pištolj i granatu i počeo da puca na snage bezbednosti", navodi se u saopštenju snaga NATO-a.

Kada je ubijen, komadant talibana je ispustio granatu koja je eksplodirala i ranila jednu ženu i dvoje dece.

NATO je precizirao da je Sakhi, koji je koristio i nekoliko lažnih imena, bio umešan u organizovanje zaseda i postavljanje bombi na putevima širom te provincije, kao i da je odgovoran za otmicu i ubistvo šefa lokalne obaveštajne službe Logara.

NATO je saopštio i da je jedan američki vojnik poginuo u eksploziji bombe postavljenoj na putu na jugu Avganistana. Samo u junu, u nasilju u toj zemlji život je izgubilo 85 stranih vojnika, među kojima 50 pripadnika vojske SAD.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи