Talibani nastavljaju borbu

Talibani najavili nastavak borbe protiv "okupatora", bez obzira na promene u komandi stranih vojnika u Avganistanu. Predsednika Karzaija, koji je podržao odluku Obame o smeni komandanta Mekristala, talibani nazvali marionetom.

Predstavnik talibana Jusuf Ahmadi izjavio je da će se borba za proterivanje stranih vojnika iz Avganistana nastaviti i posle dolaska novog komandanta američkih i NATO snaga.

"Baš nas briga ko će komandovati, Mekristal ili Petreus. Naš stav je jasan. Borićemo se protiv okupatora sve dok ne odu", rekao je Ahmadi u telefonskoj izjavi agenciji Frans pres, povodom ostavke komandanta snaga NATO u Avganistanu.

Predstavnik talibana je, takođe, nazvao Karzaija marionetskim predsednikom i rekao da treba da se stidi što je od predsednika Obame tražio da Mekristal ostane na dužnosti.

Komandant snaga NATO i američke vojske u Avganistanu, general Stenli Mekristal podneo je ostavku zbog uvredljivih komentara na račun Obamine administracije, a za njegovog naslednika imenovan je komandant američkih snaga u Iraku Dejvid Petreus, koji će sada biti zadužen i za rat u Avganistanu.

Portparol avganistanskog predsednika rekao je da Karzai poštuje odluku Obame o povlačenju Mekristala i pozdravio dolazak Petreusa na čelo snaga NATO u toj zemlji.

"Spremni smo da radimo sa njim", rekao je agenciji Frans pres Karzaijev portparol Vahid Omar.

Mekristal je u intevjuu časopisu Roling stoun izneo niz omalovažavajućih komentara pa je tako za jednog Obaminog savetnika rekao da je klovn, zbog čega je pozvan na razgovor u Belu kuću a zatim i podneo ostavku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво