Braun se povlači sa čela laburista

Posle neuspeha na parlamentarnim izborima, britanski premijer Gordon Braun najavio da se povlači sa mesta predsednika Laburističke partije.

Britanski premijer Gordon Braun najavio je da se povlači sa čela laburista, posle neuspeha na parlamentarnim izborima.

Braun je rekao da kako nijedna stranka na izborima nije osvojila dovoljnu većinu, kao lider laburista to mora prihvatiti kao ocenu o sebi, a preneo je Bi-Bi-Si.

"Nameravam da tražim od Laburističke partije da započne proces neophodan za izbore za stranačkog predsednika", rekao je Braun i dodao da se nada da će se proces okončati do konferencije Laburističke partije, koja je u septembru.

Braun je i dodao da i da se on neće kandidovati niti će podržati nekog kandidata.

Britanski premijer ističe da je lider Liberalnodemokratske stranke Nik Kleg zatražio zvanične pregovore sa Laburističkom strankom i da bi trebalo pozitivno ogovoriti na taj zahtev jer je to u "nacionalnom interesu".

Braun je dodao je da će vrh partije uskoro odrediti "zvaničnu pregovaračku politiku".

Posle opštih izbora u Velikoj Britaniji 6. maja na kojima je Konzervativna stranka Dejvida Kamerona osvojila najviše glasova, ali ne i neophodnu većinu u parlamentu, i konzervativci pokušavaju da se dogovore sa liberalima Nika Klega o formiranju prve koalicione ili manjinske vlade od 1970-ih godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво