Rudari i dalje zarobljeni

U eksploziji metana u rudniku u Sibiru 32 osobe su poginule, dok je njih 58 i dalje zarobljeno u oknu rudnika. U akciji spasavanja učestvuje više od 500 spasilaca.

U eksploziji metana u rudniku "Raspadskaja", u Sibiru poginule su 32 osobe, dok je njih 58 i dalje zarobljeno u oknu rudnika, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Svih 19 spasilaca, koji su pritekli u pomoć posle prve eksplozije, su poginuli. U bolnici je 69 ljudi, od kojih je dvoje u teškom stanju, navodi ruska agencija.  

U rudniku "Raspadskaja" za vikend su su dogodile dve eksplozije metana.

Do druge, snažnije, eksplozije došlo je u trenutku kada su se u oknu nalazili članovi spasilačkih ekipa. 

Ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, koji rukovodi spasilačkim operacijama, rekao je da se nivo metana sada spustio na prihvatljiv nivo, ali da novu opasnost predstavljaju podzemne vode čiji se nivo diže na velikim dubinama.

Za zatrpanim rudarima traga oko 500 spasilaca.

Rudnik "Raspadskaja", koji se nalazi oko 3.000 kilometara istočno od Moskve u Sibiru, dubok je 500 metara i ima 370 kilometara podzemnih hodnika. Najveći je podzemni rudnik uglja u Rusiji, a godišnja proizvodnja mu je osam miliona tona.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи