NATO na ivici ambisa!

Nekadašnji generalni srekretar NATO Džordž Robertson izjavio je da se Alijansa "nalazi na ivici ambisa" i uporedio kampanju u Avganistanu sa bombardovanjem Srbije 1999. godine.

NATO se nalazi na ivici ambisa, ocenio je nekadašnji generalni srekretar Alijanse Džordž Robertson upoređujući kampanju u Avganistanu sa bombardovanjem Srbije 1999. godine.

Robertson je kritikovao lidere NATO zbog toga što "evropskoj javnosti, koja se sve više okreće protiv operacije u Avganistanu, ne objašnjavaju zašto je pobeda u toj ratom opustošenoj zemlji bitna za mir i bezbednost evropskog kontinenta" i dodao da je, kako smatra, slična situacija bila i u slučaju bombardovanja Srbije.

"Borili smo se protiv dobro naoružanog protivnika, koji se koristio zastrašujućim, drugačijim metodama od naših i koji se pokazao veoma sposobnim u borbi, ali odneli smo pobedu. Naša kampanja je bila i vojna i informativna. Pridobili smo svetsku javnost jednostavnim svakodnevnim porukama", rekao je Robertson.

Robertson, koji je bio generalni sekretar NATO od 1999. do 2004. godine smatra i da se Alijansa nalazi "na ivici ambisa, dok je svet zahvaćen sve većim nezadovoljstvom i previranjima".

"Jedino otvoren i pošten razgovor može da nas spasi od propasti", rekao je Robertson na godišnjem skupu članova Atlantskog saveta Sjedinjenih Država, održanom u rezidenciji nemačkog ambasadora u Vašingtonu.

Robertson je dodao da smatra da bi misija u Avganistanu mogla da doživi neuspeh.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво