Al Kaida "gađa" Balkan

Izrael upozorava da radikalni islamisti, uključujući i Al Kaidu, pokušavaju da uspostave baze ne Balkanu. Trag novca vodi ka navodnim humanitarnim organizacijama.

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izjavio je da Al Kaida i druge islamističke ekstremne grupe pokušavaju da uspostave baze na Balkanu.

Liberman je rekao da je svoje procene i obaveštajne informacije podelio s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim na sastanku u Jerusalimu.

On je naveo da aktuelne informacije pokazuju da je region Balkana "sledeće destinacija" na kojoj će ta globalna islamištička teroristička mreža organizovati svoje operacije.

Liberman je, ne uzlazeći u detalje, kao izvor naveo trag novca iz muslimanskih humanitarnih programa ka Balkanu.

"Dokaz za ovo su pokušaji muslimanskih humanitarnih organizacija da iz Afrike i Južne Amerike prebace novac u regione nastanjene Bošnjacima i Albancima", rekao je Liberman.

"Fundamentalisti dobijaju novac iz Irana i od radikalnih elemenata u Saudijskoj Arabiji i pokušavaju da regrutuju Bošnjake i Albance za njihove trorističke kampove. Ti, novi teroristi bi, posle, bili vraćeni kućama da izazovu nevolje nadajući se da će pokrenuti islamsku revoluciju7", rekao je izraelski ministar spoljnih poslova.

Šef izraelske diplomatije je zatražio od Gruevskog da ne dozvoli ekstremistima da se ukorene na Balkanu.

Liberman je rekao da se ekstremni islamski pokret Hezbolah, kojeg prodržava Iran, infiltrirao u Južnu Ameriku, dok je Al Kaida dobro organizovana u Africi.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи